Kako da dođete do većeg prometa na sajtu, koristeći Google konzolu za pretragu.

Prva stvar koju treba da uradite je da se ulogujete na vašu konzolu za pretragu.  Kliknite na Search analytics (analitika pretrage).  Odatle, možete da vidite na kraju vašu statistiku saobraćaja na način na koji je Google vidi. Kliknite na stranicu.  Kada kliknete na stranicu, dobićete listu svih stranica koje pokreću pretraživanje, od najpopularnijih do manje popularnih. Kliknite na stranicu na kojoj želite da povećate promet pretraživanja, i dobićete listu prometa koja je samo za tu stranicu  Onda kliknite na „Queries“, zatim ćete videti listu svih ključnih reči koje pokreću promet pretraživanja na toj stranici.

Sada kada imate tu listu,  druga stvar koju treba da uradite je da odete u blog ili web stranicu koja sakuplja sva ta prometna pretraživanja, a onda integrišete te ključne reči unutar sadržaja. Ne možete samo da stavite svoj članak ili svoju webstranicu sa tim novim ključnim rečima koje niste već uključili u sklopu svoje stranice, jer jednom kada ih dodate, treba da dobijete više prometa pretraživanja. Takođe morate update (apdejtovati) svoj sadržaj i učiniti ga temeljnijim, detaljnijim, i naravno uklopiti ga sa novim ključnim rečima. Ako ne uradite tako nećete uspeti. Ljudi će videti da ste samo punili ključne reči. Oni će otići sa vaše webstranice i to će vas povrediti.

Treća stvar koju morate da uradite je da dodate te ključne reči, barem glavne, u sklop svog meta opisa i svog naslova teksta. Na taj način Google će znati glavne ključne reči na koje pokušavate da se fokusirate. Poslednje , ali ne najmanje važno, onda želite da preuzmete tu stranicu i pošaljete je u Google konzolu za pretragu. Možete da dodate URL, odmah je pošaljete, a to im govori „Hej , pretražite ovu stranicu zato što je ažurirana“, i ažurirajte rezultate pretrage sa ovom novom stranicom. Jednom kada to uradite, tokom nedelju do dve dana najviše, trebali biste da vidite povećanje u prometu pretraživanja. To je sve što treba da uradite. Ako ste to uradili sa svim svojim popularnim stranicama, dobićete više prometnog pretraživanja koristeći Google konzolu za pretragu.