Kako radi Google remarketing

Kako radi Google remarketing

Što je remarketing?

Google AdWords remarketing  (ponovljeni marketing) je oblik online oglašavanja koji web-lokacijama omogućuje prikazivanje ciljanih oglasa korisnicima koji su već posjetili njihovu web-lokaciju. Dosadašnji posetoci sajta će ponovo vidjeti te oglase dok pregledaju web, (gledaju videozapise, čitaju vesti ili kupuju onlajn) i privlačiti posetioce da se ponovo vrate. To su oni oglasi koji Vas “jure” gde god da ste na web-u.

Rmarketing, poznat i kao retargeting, može dramatično povećati stopu konverzije i ROI. To je zbog toga što su prethodni posetioci web-lokacije koji su već upoznati s vašom ponudom, vjerojatno postati korisnici ili dovršiti druge vredne radnje na vašoj web-lokaciji.

Kako google remarketing funkcioniše

Ako se već oglašavate na Google-u, sve što trebate učiniti jest dodati deo Google koda za remarketing, koji je također poznat kao “tag” ili “piksel”, na svoju web-lokaciju tako da posjetitelji mogu biti dodani u publiku za ponovni marketing putem kolačića pretraživača. Kod možete prilagoditi različitim stranicama kako bi odgovarale definisanim kategorijama.

Na primjer, recimo da imate sajt za e-trgovinu koja prodaje obuću za decu. Mogli biste stvoriti publiku „sandala“ za ponovni marketing na temelju osoba koje posjećuju stranice vaše web-lokacije na kojima prodajete sandale. Na taj način možete tim posjetiteljima pokazati visoko ciljane prikazne oglase koji prodaju Vaše sandale. Već znate da su na tržištu dostupni sandale, a sada ih možete povući natrag, možda s posebnom ponudom kao što je „besplatna dostava“.

Google preporučuje da prilikom pokretanja prve kampanje za remarketing počnete ciljati sve one koji su pregledali vašu početnu stranicu. Morate znati da će to povećati vaše troškove Googlea za ponovni marketing jer se vaši oglasi ponovno ciljaju na više pojedinaca, a nećete moći stvarati oglase koji su potpuno ciljani. Ciljanjem uže možete povećati relevantnost oglasa i smanjiti cijenu po kliku.

Na kraju možete izraditi različite Google liste za remarketing za super-ciljane kampanje za ponovni marketing; na primjer, možete prikazati korisnicima koji su već kupili na vašoj web-lokaciji različite oglase od ne-kupaca (kao što je ponuda za 30% popusta na drugu kupnju).

Zašto Remarketing?

Prednosti retargetiranja Google oglasa

Preusmjeravanje Google oglasa je moćna tehnika internetskog marketinga jer vam omogućuje da ostanete povezani s ciljanom publikom, čak i nakon što napuste vašu web-lokaciju. Predstavljajući oglasne oglase reklamnog oglašavanja posjetiteljima čak i dok pregledavaju druge dijelove weba, dobivate izlaganje marke i postajete prepoznatljiviji svojoj ciljanoj publici, povećavajući povjerenje i povećavajući vjerojatnost da ćete kupovati od vas.

Oglasi za remarketing imaju mnogo veći procenat klikova i stopu konverzije od tipičnih prikaznih oglasa

Kao što možete vidjeti, ponovni posetioci sajta će klikati na vaše oglase 2-3x više od novih posetioca.